Долната камара на руския парламент, Държавната дума, даде първоначалната си подкрепа

...
Долната камара на руския парламент, Държавната дума, даде първоначалната си подкрепа
Коментари Харесай

Русия забранява смяната на пола

Долната камара на съветския парламент, Държавната дума, даде първичната си поддръжка в сряда на законодателството, което ще забрани интервенциите за промяна на пола, предава " Ройтерс ".

Този ход е в сходство със устрема на президента Владимир Путин да се оправи с  " нетрадиционния " метод на живот, който той разказа като доказателство за западния честен крах.

Законодателството ще забрани на държавните агенции да трансформират пола на обещано лице в персоналните му документи. Той ще забрани " всевъзможни медицински интервенции, ориентирани към оформяне на първичните и вторичните полови характерности на човек ", съгласно документ, оповестен в базата данни на Думата.

Единственото изключение ще бъде интервенцията,  " ориентирана към лекуване на вродени аномалии при деца ", се споделя в проектозакона.

В сряда законът одобри първото от трите наложителни четения в Думата. Новото законодателство също се нуждае от утвърждение от горната камара, преди да бъде изпратено на Путин за автограф.

Путин и други висши публични лица и църковни лидери често разказват приемането на гейовете и транссексуалните хора на Запад като доказателство, че обществата там са изгубили своя честен компас.

Ръководителят на горната камара на парламента Валентина Матвиенко каза в обръщение за отбелязване на Международния ден на дамата през март, че Русия в никакъв случай няма да играе " рискови полови игри ", добавяйки: " Нека оставим на Запада да организира този рисков опит върху себе си. "

Миналата година Народното събрание одобри нов закон, който съгласно критиците дейно не разрешава представянето на лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални (ЛГБТ) хора на публични места и в медиите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР